Minnesbild

,

Minnesbild har sitt ursprung i ett äldre kortspel som förr spelades med traditionella spelkort, men som sedan dess har dykt upp i nyare versioner med mer fantasifulla kortlekar. Idén är att komma ihåg vilka motiv som döljer sig under ett antal upp-och-nervända kort för att därefter para ihop de kort som är lika. Du har säkert spelat det i någon form själv förr!

Med Minnesbild, vår egen version, ville vi göra spelet både lite intressantare och svårare, även för vuxna. Istället för siffror, symboler eller enklare figurer som är relativt lätta att komma ihåg, visar korten delar av en större bild. Spelet har också inslag av ett bildpussel, då man samtidigt som man parar ihop och tar bort två kort frigör den större bilden som döljs av korten.

Du spelar genom att klicka på ett kort för att vända det och se vad det föreställer. Klicka därefter på det av de kvarvarande korten som du tror är dess par, eller på ett valfritt annat kort om du inte vet, för att vända även det. Matchar korten varandra tas bägge korten bort och när det inte finns några kort kvar så är spelet löst.

Är du redo att testa ditt minne?

Annons